Panele dyskusyjne podczas 11.edycji Hotel Investors Meeting właśnie dobiegły końca.
HIM dobiegł końca – dziękujemy wszystkim za udział w 11.edycji wydarzenia!
Moderatorem panelu pt. „Planowanie i optymalizacja programu funkcjonalno- użytkowego hotelu w kontekście działalności operacyjnej” był Emanuele Dalnodar, Studio Alpina Hospitality Professionals, a jego gośćmi:
- Arkadiusz Labudda, Grano Group
- Adam Mazur, Saint-Gobain Ecophon Poland
- dr Bartłomiej Pyrzyk, Essent
- Bruno Sousaa,IHG Hotels & Resortss
📢 Natomiast, ostatniego panelu pt. „Gastronomia hotelowa – pełnoprawny silnik przychodu, reputacji i wartości aktywa czy wymóg operacyjny?” moderatorką była Izabela Plucińska-Dalnodar,Studio Alpina Hospitality Professionals, a panelistami byli:
- Mateusz Kajaa,MATEUSZ KAJA - PRACOWNiA
- Grzegorz Krupaa,InterContinental Hotels & Resorts Warszawa
- Dominika Mazur-Draméé,PURO Hotels
Rozmawiano o roli planowania, znaczeniu układu zaplecza technicznego oraz jego wpływie na efektywność pracy obiektu. Odpowiednia optymalizacja i projektowanie, jest tak samo ważna dla gości, jak i dla personelu. Brak komfortowych warunków pracy wpływa na obsługę klienta. Poruszono także dylemat pomiędzy zwiększaniem powierzchni sprzedażowej a zachowaniem odpowiednio funkcjonalnego zaplecza. Najczęstszym błędem w projektowaniu zaplecza jest to, że są za małe.
Dyskutowano również o roli gastronomii hotelowej. Rozmowa dotyczyła kluczowych założeń przy tworzeniu koncepcji F&B, najczęściej popełnianych błędów, czy czasu realizacji projektów gastronomicznych. Wskazano, że coraz więcej turystów wybiera się w podróż, aby odkrywać nowe restauracje. Poruszono również temat technologii. Podkreślono, że w gastronomii hotelowej kluczowe znaczenie ma obecność kucharza pełniącego rolę reprezentanta i twarzy restauracji.